maanantai 22. joulukuuta 2014

Rosollia ja cashewkermaa

Rauhallista joulua kaikille blogin lukijoille!

Kokeilin eilen tehdä semiraakaa rosollia ja raakaa rosollikastiketta. Semiraakaa siksi, etten jaksanut alkaa leikata tuoreita punajuuria (ja siivota siitä tullutta väriä joka puolelta), joten oikaisin ja ostin kaupasta valmiin punajuurikuutiosäilykkeen. Punajuuren mukaan leikkelin kurkku- ja sellerikuutioita. Sipulikin olisi varmaan toiminut ja ehkä paprika. Halusin kuitenkin oikein punajuurisen makuista rosollia, joten laitoin eniten punajuurta ja noita muita vähemmän.
Rosollinkastikkeen tein cashewpähkinöistä ja punajuuriliemestä.


Rosollin kanssa söin raakaa kukkakaalicurryä. Oli ihan hyvä yhdistelmä. Parhaiten rosolli olisi varmaan toiminut raa'an lanttumuusin kanssa, mutta lanttua ei löytynyt jääkaapista. Joskus pitää vielä testata sekin yhdistelmä, sillä silloin kun vielä söin kaikkea, parhaat joulupöydän antimet olivat mielestäni juuri rosolli ja lanttulaatikko yhdessä.

Seuraavana lämminruokapäivänä aion taas kokeilla uutta reseptiä. Nyt nappasin kokeilureseptin Hellattoman kokin blogista, jossa oli testattu Vegaanin keittokirjan reseptejä. Ajattelin tehdä ruoan ilman perunaa, laitan vaan lisää kukkakaalia tilalle ja miksei myös parsakaali saattaisi toimia.
Kopioin reseptin nyt tähän alle, niin se löytyy helposti myöhemmin. En oikein jaksa enää täytellä reseptikirjoja, niin toimikoon tämä blogi välillä sellaisena.

Aloo gobi

pieni kukkakaali
öljyä
1 rkl juustokuminaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4 keskikokoista perunaa
2 dl esikeitettyjä kikherneitä
1 rkl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 rkl curryä
2 rkl sitruunanmehua
korianterinlehtiä
tuoreita herneitä

Esikeitä kukkakaalinnuput pikaisesti 1-2 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta nuput ja ota keitinvesi talteen. Kuumenna reipas loraus öljyä pannussa ja lisää juustokumina.
Lisää seuraavaksi pilkotut valkosipulit, chili, inkivääri ja perunat pannulle. Kaada pannulle kukkakaalin keitinvettä niin,että perunat juuri peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää joukkoon kukkakaali, kikherneet ja loput mausteet. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä hetken. Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä kookoskermaa.
Koristele korianterinlehdillä ja tuoreilla herneillä ja tarjoile riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Tuota ohjetta voisin kokeilla ja keventää. Huono omatunto nostaa päätään joulukuun mitä vaan /koska vaan syömisen jälkeen. Kiitos sinulle ja oiken hyvää uutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

      Poista