maanantai 29. elokuuta 2016

Nuudelisalaatti

Kikhernenuudelit olivat itselleni uusi tuttavuus, kun törmäsin niihin Punnitse ja säästä -liikkeessä. Näissä on ainesosina vain kikhernejauhoa, vettä ja curry-mausteseosta. Proteiinipitoisuus on 21,6 g / 100 g. 

 
 
Tein niistä nuudelisalaattia, jota otin töihin evääksi. Nuudelin joukkoon tein spiraalileikkurilla kurkku- ja porkkananuudelia, jotta sain salaattiin lisää raakoja aineksia.


Nuudelisalaatti

kikhernenuudeleita
porkkana
puolikas kurkku
kikherneitä
kevätsipulia
herkkusieniä
(vihreitä papuja)
himalajansuola
pippuri
persiljaa päälle

Kastike
sambal oelek
soijakastike
oliiviöljy
omenaviinietikka


Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda kikherneet kuivalla pannulla. Paista sen jälkeen sienet samalla pannulla, mutta lisää pannulle ensin oliiviöljyä ja sienten päälle himalajansuolaa ja pippuria. Spiralisoi kurkku ja porkkana spiraalileikkurilla nuudelimaisiksi. Pilko kevätsipuli. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja kastike sekaisin suuressa kulhossa ja anna maustua jonkin aikaa. Päälle voit ripotella yrttejä, esimerkiksi korianteria tai persiljaa. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi29.8.16

    Hei. "Uskotko" homeopatiaan tai onko sinulla jonkinlaisia kokemuksia homeopatiasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei ole mitään kokemuksia homeopatiasta enkä oikeastaan "usko" siihen. Sitä kautta se voi ehkä joskus toimia, jos ihminen itse uskoo paranevansa. Luin juuri aiheesta mielenkiintoisen kirjan, mutta en saa nyt päähäni sen nimeä...

      Poista